jan 26

2012

0

Reacties

Storytelling Tips Obama

Obama sprak deze week zijn State of the Union uit. En ik kijk altijd uit naar een speech van deze meesterspreker, tevens president van Amerika. Het gaat mij niet om de politieke voorstellen in zijn betoog. Wat ik interessant vind is de vraag: Is zijn verhaal aantrekkelijk en overtuigend genoeg voor het Amerikaanse volk? Tijd om een paar technieken door te nemen die zijn verhaal versterken. Tips die jou of mij ook vast kunnen helpen, als we voor publiek iets te vertellen hebben. Hoe doet Obama dat toch?

Lees meer →

dec 04

2011

0

Reacties

Framen en Reframen

Met de titel “Framen en Reframen: Het Fabeltje van Van Bijsterveldt” schreef ik een artikel voor PowerPR.nl, waar ik gastblogger van ben. Lees het artikel op PowerPR.nl.

dec 02

2011

0

Reacties

The Wizard of Oz

Wat kunnen we van The Wizard of Oz leren over goede verhalen?

Deze week komt de film The Wizard of Oz opnieuw uit in 40 filmzalen in Nederland. De film uit 1939 is digitaal geremastered. Maar dan nog, waarom zou je naar een verhaal gaan kijken dat je vast al kent en wat vertelt Oz ons over storytelling?

Vaak vertellen klanten mij dat ze geen inspiratie hebben of geen goede verhalen kennen. Toch wil ik graag dat managers in bedrijven meer vertellen dan hun standaard Powerpoint en Excel. Van alledaagse zaken kunnen we een verhaal maken dat relevant is in organisaties, voor medewerkers en voor klanten. Daar geloof ik zelf heel erg in en The Wizard of Oz is een mooi voorbeeld van en voor storytelling. Lees meer →

nov 10

2011

0

Reacties

Veranderverhalen

De presentatie van Marjolein Huls over Storytelling op Comcongres 2011 is nu te bekijken.
Meer presentaties van Marjolein vindt u op Slideshare.com.

Lees meer →

nov 01

2011

0

Reacties

Jeroen van der Veer vertelt

Een belangrijke rol van leiders bij organisatieveranderingen is om visie te tonen over toekomstige ontwikkelingen en vervolgens koers te houden in roerige en complexe tijden of bij gewenste gedragsveranderingen van klanten en medewerkers. Jeroen van der Veer hield de openingstoespraak bij de start van het Academisch jaar in Leiden in september 2011. Hij vertelde het volgende verhaal over leiderschap en communicatie:

“Leiderschap is richting geven, inspireren en zorgen voor voortgang in de gewenste richting. En dus is het nadrukkelijk meer dan ‘iets managen’, want management is vooral het zorgen voor de voortgang. Ik kreeg bij Shell kans om al op jonge leeftijd leiding te geven. Destijds las ik dan ook vele boeken en bladen als de Harvard Business Review over wat een leider of manager moet doen en moet zijn.

Lees meer →

mrt 24

2011

0

Reacties

Aan de slag met leiderschap en verhalen

Eind maart sprak Marjolein Huls op het congres iChange van het vakblad Communicatie. Bijgaand vindt u de presentatie en het bijbehorende artikel uit het vakblad Interne Communicatie.

Lees meer →